Hírek > Tényleg itt vagyunk!
Keresés
OK

Tényleg itt vagyunk!

2017. december 19.

Szépen felújított lakásba költözhetett novemberben egy háromtagú, rászoruló család az újpesti önkormányzat, a Habitat for Humanity, és az egyik legnagyobb Magyarországon működő nemzetközi kereskedelmi vállalat segítségével. Meglátogattuk Adriennt és két gyermekét, megnéztük, hogy érzik magukat új lakásukban, és miként töltik az első igazi, közös karácsonyukat.

  
A család a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programjának keretében kapott új lehetőséget az élettől. Adrienn és két kisgyermeke a családfő szenvedélybetegsége miatt veszítette el otthonát. Egy ideig albérletben húzták meg magukat, majd rokonoknál laktak, de onnan menniük kellett. A házaspár végül elvált, az anyuka gyermekeivel az SOS Családok Átmeneti Otthonába került, majd a példaértékű vállalati, önkormányzati és civil összefogás eredményeként felújított önkormányzati bérlakásba, amely megfizethető és hosszú távú megoldást jelent a család számára.
– Az átmeneti otthonban jó helyünk volt, de nagyos sok idegen volt körülöttünk. A gyerekeim sokszor furcsán viselkedtek, feszültek voltak. Mióta beköltöztünk a lakásba, érezhetően felszabadultak. Kicsit túlzásban is esnek olykor - mondja nevetve Adrienn, és tényleg nem nagyon halljuk egymás szavát a gyerekzsivajban. 
– Én is nagyon szeretek itt lakni, de még meg kell szoknom. Amúgy sem vagyok az a beleélős típus, azt meg nem lehet csak úgy egyik napról a másikra felfogni, hogy lett egy lakásunk. Talán karácsonykor már tényleg elhiszem. Teljesen más lesz, mint a tavalyi karácsonyunk volt. Akkor az otthonban nem tudtam főzni, nem volt saját karácsonyfánk, hiányzott a közös ünneplés. Most meg igazi családi karácsonyunk lesz, amit együtt töltünk itthon, ide jön a gyerekeknek a Jézuska. És persze lesz karácsonyfánk is, bár még nem tudom, hova rakom – meséli, majd felidézi az új lakásban töltött első reggelét.
– Szörnyű volt először itt ébredni. Azt hittem, csak álmodtam az egészet, és még mindig az átmeneti otthonban lakunk. Féltem kinyitni a szemem, és elképesztően megkönnyebbültem, amikor láttam, hogy tényleg itt vagyunk. 
 
forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya