Hírek > Elszállítják a forgalomból kivont járműveket!
Keresés
OK

Elszállítják a forgalomból kivont járműveket!

2016. március 24.

Ahogy korábban már megírtuk, a forgalomból kivont, lejárt műszaki érvényességgel vagy forgalmi rendszámmal nem rendelkező járműveket a Közterület-felügyelet március 15-e után elszállíttatja. A hatályos fővárosi és helyi rendeletek alapján ugyanis főútvonalon egyáltalán nem, mellékútvonalon érvényes közterület-használati hozzájárulás nélkül legfeljebb 15 napig tárolhatók ezek a járművek – figyelmeztet a közterület-felügyelet

  
Az Újpesti Közterület-felügyelet az állampolgári bejelentések és az önkormányzati összesítések alapján felmérte, nyilvántartásba vette, majd kategorizálta az Újpesten lévő üzemképtelen járműveket. 

Az intézkedés célja, hogy a közterület-felügyelet a hatályos önkormányzati rendelettel és a társadalmi igénnyel összhangban hatékonyan tisztítsa meg az üzemképtelen és/vagy forgalomképtelen roncs gépjárművektől az utcákat. Ennek köszönhetően több helyen szabaddá válthatnak majd parkolóhelyek, melyeket hosszú hónapok óta foglalnak el üzemképtelen elhagyott gépjárművek. 

A közterület-felügyelet felhívja minden gépjármű-tulajdonos figyelmét, hogy üzemképtelennek az a jármű minősül, amely a közúti forgalomban a vonatkozó előírások szerint nem vehet részt. Másik eset, ha a jármű műszaki állapota nyilvánvalóan nem teszi lehetővé a közúti forgalomban történő részvételt (pl. közlekedési balesetben sérült forgalomképtelen jármű). 

A forgalomból kivont, lejárt műszaki érvényességgel, vagy forgalmi rendszámmal nem rendelkező jármű közterületen, a hatályos fővárosi és helyi rendeletek alapján főútvonalon egyáltalán nem, mellékútvonalon, érvényes közterület-használati hozzájárulás nélkül, legfeljebb 15 napig tárolható. 

A tizenöt napnál régebben vesztegelő gépjárművek üzembentartóival szemben az Újpesti Közterület-felügyelet közigazgatási eljárást indít az önkormányzat Igazgatási Főosztály Általános Igazgatási Osztályánál. 

Amennyiben az elszállítás továbbra sem történik meg, a tulajdonos költségére végezteti el azt a közterület-felügyelet. 

Az elszállítás díja személygépkocsi vagy pótkocsija, továbbá motorkerékpár és pótkocsija, valamint segédmotoros kerékpár esetén 17250 Ft. A közúti közlekedés szabályairól szóló rendeletben meghatározott, előbbiekben nem említett gépjármű, vontató, lassú jármű vagy ezek pótkocsija esetén az előbbi költség háromszorosa, a jármű tárolásának díja pedig napi 1200 Ft.

„Tisztelettel, megkérjük Újpest lakosságát, egyben minden gépjármű-tulajdonost, amennyiben üzemképtelen járművet tárol közterületen, haladéktalanul intézkedjen a külön jogszabályokban megjelölt jogsértés megszűntetéséről. Ellenkező esetben a hatályos jogszabályoknak megfelelően – a tulajdonos költségére – Felügyeletünk hatóságilag megrendeli az üzemképtelen jármű elszállítását és annak őrzését.” 

A régóta vesztegelő, esetleg rendszám nélküli járműveket a 231-3250 vagy a 06/70 452 05 90-es ügyfélszolgálati telefonszámokon, illetve írásban a kozterulet@ujpest.hu email címen lehet bejelenteni. 

MOA
 
forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya