Hírek > Az állatok újpesti őrangyalai
Keresés
OK

Az állatok újpesti őrangyalai

2014. október 9.

UK. Melyik volt a legemlékezetesebb akciójuk?

Pataki Gábor: A Kiss Ernő utcában egyszer befogtunk egy Újpestre tévedt vaddisznót. Egy altató szakember kábító lövedékkel tette ártalmatlanná. Menhelyre szállítottuk, majd a karantén után szabadon engedtük egy erdőben. Igaz, hogy szállítás közben felébredt és lebontotta a fél mentőautót, de számunkra azért volt jó ez a történet, mert az állat életben maradt. Más kerületekben kilőtték volna. Sajnos nem minden akciónk végződik happy enddel. Két elgázolt őzön már nem tudtunk segíteni, el kellett altatni őket.

Az állatok újpesti őrangyalai

UK. Mi indokolta, hogy az Állatmentő Ligából egy amolyan „hatósági” szervezet legyen?

P.G. Az állatvédő egyesületek – bár mindent megtesznek erejükhöz mérten – nem tudnak az állatvédelemben hatásosan előrelépni. Mivel mi együtt dolgozunk az önkormányzattal, a rendőrséggel, a közterület-felügyelettel, sokkal hatékonyabbak vagyunk. Nem véletlen, hogy Újpesten van a legtöbb felderített állatkínzásos ügy a fővárosban. Nálunk nincs lezáratlan ügy.

UK. A lakosok hogy fogadják Önöket? Melyek a leggyakoribb problémák?

PG. Tudják, hogy a jó oldalon állunk. Sokan már név szerint ismerik kollégáinkat. A legtöbb szabálysértés a rossz állattartás miatt van, például túl rövid láncon tartják a kutyát, vagy engedik elszökni, esetleg nem csipeztetik be, vagy nem viszik el kötelező védőoltásra. A mi célunk nem a büntetés, hanem az, hogy rászoktassuk az embereket arra, hogy megértsék, az állatoknak is vannak jogaik.

Az állatok újpesti őrangyalai

UK. Nem tartanak önöktől az emberek?

PG. Az emberek bíznak bennünk, ismernek minket. Eddig egy negatív jelzést kaptunk, azt, hogy a liga emblémáján egy pitbull van, és ez agresszivitásra utal. A mi szolgálatunk határozott fellépést követel. Nem mehetünk ki egy állatkínzóhoz rózsaszín tütüben, nem? 

(Újpesti Találkozások, 2014/4. Szöveg: Prófusz József, fotó: Svájer Barbara és Várai Mihály)


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya