Hírek > Újpeti sállal a Kilimandzsáró tetején
Keresés
OK

Újpeti sállal a Kilimandzsáró tetején

2019. február 7.

Meghódította a Kilimandzsárót az Újpest egykori futballistája, aki boldogan emelte a magasba lila-fehér sálját a csúcson.

  
Ötvenkilenc évesen is kirobbanó erőnek örvend Jurácsik, az újpestiek egykori kiválósága, aki sikerrel mászta meg Afrika legmagasabb pontját.

- Egykor láttam az Ernest Hemingway regényéből készült Kilimandzsáró hava című filmet, amiről később ódákat zengtem a gyermekeimnek – mesélte a Borsonline-nak Jurácsik. - Nem felejtették el, így elintézték, hogy egy utazási iroda jóvoltából eljussak Tanzániába, ahol egy tíztagú magyar csoport legidősebbjeként meghódíthattam az 5895 méter magas csúcsot.

Az egykor a Bundesligában is bizonyított futballista rövid idő alatt leadott a testsúlyából tizenhat kilót, konditeremben készült, majd múlt hétfő reggel indulva – olykor mínusz 15 fokos hidegben – pénteken felért a Kilimandzsáró tetejére.

- Felejthetetlen élmény, bár 4500 méteres magasságtól kezdődően megkínzott a magashegyi betegség. Tántorogtam, olykor saját magamat fedeztem fel magam előtt, mintha tükörbe pillantottam volna… Ám a csúcstámadás előtt szerencsére újra fittnek éreztem magam, és leküzdöttem az akadályt – mondta büszkén Jurácsik, aki ennek a kihívásnak a teljesítésével azt szerette volna példázni, hogy nagy baj, ha az idős futballisták elhagyják ma­gukat.

Sőt azt javasolja a magyar futballedzőknek, ha lehetőségük nyílik rá, akkor erőnlétjavítás és kollektíva-kovácsolás céljából ők is másszák meg a játékosaikkal a Kilimandzsárót.

Fotó: Jurácsik Mátyás Facebook

Forrás: borsonline.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya