Hírek > Választási tudnivalók
Keresés
OK

Választási tudnivalók

2016. szeptember 25.

Népszavazási tudnivalók az október 2-ai szavazás kapcsán.

 Címkék: 
Közlemény

Külképviseleti névjegyzékbe vétel iránti kérelmet a magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező, választójoggal rendelkező magyar állampolgár nyújthat be, aki a 2016. október 2-ra kitűzött Országos Népszavazás napját megelőző 8. napig a központi névjegyzékbe automatikusan felvételre kerül.

A regisztráció levélben, személyesen, illetőleg online felületen (www.valasztas.hu) történhet. A kérelemben meg kell jelölni azt az adott országot, amelynek előzetesen, központilag kijelölt követségén a választópolgár szavazni fog, továbbá a beadványt lakcímkártyán szerepeltetett adatok alapján szükséges kitölteni, tekintettel arra, hogy az elbírálásnál pl. a születési hely kerületének elírása, továbbá második keresztnév lehagyása is elutasítást eredményez.

A beadott kérelmet a kérelmező állandó lakóhelye szerint illetékes helyi választási iroda jogosult elbírálni. A külképviseleti névjegyzékbe felvételt követően a szavazásra az előzetesen, központilag kijelölt külképviseleteken kerül sor. (Akülképviseleti lista a szavazás időpontjával együtt mellékelve elérhető.) A külképviseleti névjegyzékbe vétel iránti kérelem benyújtási határideje 2016. szeptember 24., 16:00. Kérem, hogy valamennyi újpesti választópolgár éljen alkotmányos demokrácia adta jogával, és vegyen részt az országos népszavazáson.

Dr. Tahon Róbert jegyző

 forrás: ujpest.hu


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya