Hírek > Vizes játszóeszközökkel bővült a Tarzan™ Park
Keresés
OK

Vizes játszóeszközökkel bővült a Tarzan™ Park

2014. június 19.

Vizes játszóeszközökkel bővült a Tarzan™ Park

A polgármester az átadás előtt visszautalt rá: egy város életében vannak fontos pontok, s Újpestében több ilyen is volt, például a szakrendelő felújítása vagy a tavaly átadott uszoda.

- A szintén tavaly átadott Tarzan™ Park Magyarország legnagyobb szabadtéri játszóparkjaként is egyedülálló volt, a most felavatandó splash park úgyszintén minden tekintetben újszerű. Mindezt pedig azért hoztuk létre, mert a sport, a mozgás öröme és a gyerekek boldogsága mindennél előrébb való – fogalmazott Wintermantel Zsolt. 

Szavai után Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára arról beszélt, Újpesten mindig történik valami és újra (sport)nagyhatalommá válik. Emlékeztetett: Újpest tavaly a kihívás napján elnyerte a legsportosabb város címet. Idén úgyszintén, valamint ezen felül a nemzetközi mezőnyben kiérdemelte a győzelmet. (A hetvenezer fős települések között vívtuk ki az elismeréseket – a szerk.)

A Tarzan™ Parkról annyit mondott, ez nem csak játék és időtöltés, hanem egyben mozgásfejlesztés is. Utóbbi szakmai hátterét Tóth Anett fejlesztőpedagógus, köznevelési szakértő ismertette a hallgatósággal.
Kiemelte: az átadás előtt álló játéktér a víz szeretetét, a vízhez való szoktatást és az úszás megszerettetését szolgálja. A vízágyúk használata a szem-kéz koordinációjának fejlődésére van jó hatással, mindez pedig azért is fontos, mert óvoda után az iskolakezdés megkívánja többek között az érett idegrendszert, a figyelmet és a mozgás összerendezettségét. A Tarzan Park eszközeinek használata pedig mindezt elősegíti – tette hozzá.

A köszöntőbeszédek után a szalag átvágása következett, a gyerekek pedig boldogan vették birtokba a vizes játszóeszközöket. A parkban egyébként összesen tizenhárom tematikus játékzóna, nyolcvan játszóeszköz (ezek közül tizenöt vizes) található, a teljes terület pedig közel két hektár.
Az újpesti látogatóknak a Tarzan Park továbbra is kedvezményes belépőt biztosít.

forrás: Újpest.hu – M. Orbán András


Nyitólap
Jelentkezés elfogadóhelynek

ÚjpestKártya Iroda

1042 Budapest, Szent István tér 6.

telefon: +36 1 696 0006 | fax: +36 1 785 0466

Nyitvatartás:

hétfő, szerda, péntek 8:00–16:00
kedd, csütörtök 10:00–18:00

ebédszünet: 12:00–13:00

e-mail: iroda@ujpestkartya.hu

Az ÚjpestKártya igénylésüket online is megtehetik a Kártyaigénylés oldalon.

Elfogadóhelyek jelentkezése Kártyaigénylés
Letölthető dokumentumok Adatvédelem
© 2013 ÚjpestKártya